Nybegynnerstrategi

Her er vår guide hvis du er helt ny i poker – slik tror vi du vil tjene mest penger i poker når du er nybegynner.

Spill tight i starten

Mange nybegynnere ryker på samme smellen: de er med på alt. Dette kan koste deg dyrt, og blir rett og slett en forferdelig dyr lekse. Spill derfor veldig tight, og kast deg ofte. Spiller du bare gode hender, vil det være mer sannsynlig at du drar inn potter. Men husk at du også må være flink til å kaste deg med de gode hendene – det er når man gjør riktige valg med de store hendene, at man begynner å tjene penger på poker.

 

Ulike strategier i ulike spilltyper

Det er stor forskjell på å spille cash-game, turneringer og sit&go. I cash-game har ikke uflaks samme påvirkning som den har i en turnering hvor du har spilt i flere timer, og hvor du risikerer å miste alle chips rett før du er i pengene, for eksempel. Har man uflaks i cash-game, kan man reloade stacken sin, og spille det tilbake. I sit&go er det heller ikke like surt, i hvert fall ikke om man spiller med maks ti spillere.

Vi oppfordrer alle nybegynnere å spille tight uansett hvilke spillobjekter dere ønsker å spille, men prøv også å løsne litt opp når du skal spille cash-game med 6 spillere.

Lær deg posisjonsspill

Posisjon er viktig i poker. Når du er på dealer-knappen har du egentlig den beste posisjonen av alle, fordi du vil snakke sist under alle budrundene. Dette gir deg et bedre read over dine motstandere, og du kan både stjele og melke en god pott.

Tenk alltid over posisjonen til den som byr. Hvis den for eksempel er til venstre for big blind, bør det ringe en bjelle. Hvis noen tør å satse så tidlig (uten at noen andre har snakket), er dette et tegn på at personen har en monsterhånd.