Blackjack regler

Alle tallkort har lik verdi som tallet selv, men knekt til og med konge har 10 som verdi. Ess kan være enten 11 eller 1, og du vil få en ren blackjack med et rosekort og et ess. Blackjack betaler dessuten 1,5 ganger innsatsen din.

Hvis dealerkortet som er synlig for deg, er et ess, kan du få en forsikring. Forsikringen koster penger, men gjør at du vinner mer penger hvis dealer faktisk har Blackjack.

Du vil også få muligheten til å spille “dobbel”. Dette gjør du bare hvis du har to kort som gjør at det er sannsynlig du vil få en kjempeverdi med det tredje kortet. Du får da altså muligheten til å doble innsatsen, og på den måten få dobbelt så mye penger tilbake. En perfekt hånd å gjøre dette på er hvis de to kortene har verdi på 10 (først og fremst) eller 11. Du får også muligheten til å splitte to kort, selv om dette kan være mindre verdi i det. Får du for eksempel knekt og konge, kan det være fristende å splitte disse, slik at du får muligheten til å spille begge hender med to gode utgangspunkt. Du er da avhengig av å få minst et godt kort som skal slå dealer for å gå i null, eller få tilbake to ganger innsats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *