Bli med på en historisk reise gjennom symbolenes opprinnelse

Vi har lenge lurt på hvorfor spilleautomater ofte bruker de samme symbolene. Har du lurt på det samme? Bli med på vår reise gjennom symbolenes opprinnelse og finn ut hvorfor!

Spilleautomat symbolerFrukt, kongelige kort-symboler, BAR eller bjeller – dette er jo bare noen av få symboler som ofte blir brukt i spilleautomater. Vi har naturligvis gravd litt for å finne ut hvorfor de er så populære og selvfølgelig er det av historiske årsaker. Bli med oss på vår historiske reise gjennom symbolenes opprinnelse!

La oss starte fra begynnelsen og gå helt tilbake til 1898. Dette er nemlig året San Fransisco-mannen Charles Fey, fant opp den spilleautomaten vi kjenner i dag, nemlig den med flere spinnende hjul. Automaten var naturligvis helt enkel, med tre hjul, en spake som fikk hjulene til å rulle og null flashende lyd- og lyseffekter. Kort sagt: han fant opp den enarmede banditten!

Liberty Bell spilleautomat

Spilleautomaten hadde enkle symboler som stjerner, hestesko, spar, diamant og hjerter, i tillegg til dens jackpotsymbol; bjellene! Disse var inspirert fra den historiske «Liberty Bell» i Philadelphia, USA og automaten fikk naturlig nok kallenavnet «Bell-machines».

Charles Fey hadde også tidligere kommet opp med en lignende, men mindre suksessfull versjon, nemlig «The Card Bell»-maskinen. Som du kanskje kan gjette, var det her de kongelige symbolene vi kjenner fra kortstokken, fikk sitt første opptrinn i en spilleautomat. Selv om ikke den automaten ble så populær, har jo disse symbolene klort seg fast i over 100 år. Imponerende!

Automater med tyggegummi, drinker og sigarer

Spilleautomat fruktSpilleautomater var ikke alltid lovlig i USA i gamle dager, i hvert fall ikke med ekte penger. Derfor benyttet de helt andre premier, som golf baller, sigarer, godteri, tygges eller drinker. Det var faktisk populært at barer hadde sine helt egne spilleautomater, hvor du kunne vinne gratis drinker!

Men la oss snakke mer om tyggegummi-automatene, for det er her de kjente frukt-symbolene fikk sin opprinnelse. Hver spilleautomat hadde nemlig forskjellige tyggegummismaker som premier. Fikk du for eksempel 3 kirsebær på rad, fikk du en kirsebær-tyggis! Faktisk er det her det kjente BAR-symbolet stammer fra også. Logoen til den kjente tyggisen het «Bell Fruit Gum» og var den første versjonen av BAR-symbolet.

Som du sikkert allerede vet, spilles det jo ikke om tyggegummi eller drinker lengre. En vakker dag, ble penger hovedpremien! De som engang var unge og spilte på tyggegummi-automater, hadde blitt voksne mennesker, sultne på litt spenning. For å gjøre transaksjonen fra tyggis til penger så lett som mulig, var det fortsatt frukt- og BAR-symboler å finne på automatene. De er jo her faktisk den dag i dag i utallige automater som du finner i casinoer!

This entry was posted in Ymse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *