Gudene i Hall of Gods

Den norrøne mytologien hadde fotfeste i Skandinavia fra år 1500 f.kr. frem til kristendommen ble innfør omlag 1000 år e.kr. Den var basert på et helt annerledes syn på livet, jorden, og menneskeheten.

Skapelsesmyten

Alt startet uten at det fantes noe annet enn varme og kulde. I nord lå Nivlheim som var fylt med røyk og frost. I sør lå Muspelheim fylt med et flammehav. I midten lå Ginnungagap  – et bunnløst svelg av intethet. Flammene smeltet isen, og i møtet mellom dem oppstod et rart vesen. Yme, den største kjempen som noensinne har eksistert.  Dråpene fra isen formet også enda et vesen, ei ku som kaltes Audhumbla. Fra spenene rant det elver av melk med masse næring til Yme. Etterhvert dukket fler skapninger opp. Alt ender opp i et kjempeblodig slag som Odin og hans venner vinner. Blodet og kroppen til Yme blir til vann og land. Og slik ble verden formet.

Æsene (Guder)

Odin king of the Gods

Odin var gudenes konge. Den mektigste og klokeste av alle æsene og sammen med sin hustru Frigg regjerer han Valhall. Så det er nok da ikke uten grunn av Odin er den guden som gir best utbetaling i Hall of Gods.Odin har mange barn som er hans tjenere og har alle sine ansvarsområder. Selv om  Frigg er hans hustru, er ikke Odin fremmed for litt “swinging”, fler av barna hans har andre mødre enn Frigg.

Thor god of Thunder

Tor sønn av Odin og Fjordgyn. Tor er guden som regjerer tordenskyene. Det er Tor som regjerer alt vær, og når han er sint og slår med hammeren sin, braker det det løs med kraftige tordenbyger. Hammeren Mjølner er hans faste følgesvenn.

Loke god of Evil

Loke er en luring. Han er både jotne og æs, og fikk respekt av de andre æsene fordi han blandet blod med Odin. Loke er til tider ond, slu og kalkulerende. Loke fant svakheten til Balder og sørget for hans død. Men han kan og være leken og karismatisk. Loke er nok mytologiens svar på vår tids Christer Falck.

Åsynjene (Gudinner)

 

Freya goddess of Fertility

Frøya er fruktbarhetens gudinne. Det er hun som styrer graviditeter og vokter over alt nytt liv. Men de som styrer liv styrer og død. Derfor er Frøya og knyttet til krig og døden. Hun var den aller vakreste av alle gudinnene og en ettertraktet partner blant de fleste.

Idun Goddess of Love and Eternal Life

Idunn er kjærlighetsgudinnen som har ansvaret for noen epler som gir evig liv. Hun er ikke så mye omtalt, men hun er gift med Brage og sørger for at folk er amorøse og lever lenge.

Andre mytiske vesener

Midgardsormen er wild

Midgardsormen er et monster som ble forvist av Æsene og tvunget ut i havet. Der spiste den seg så stor at den tilslutt omkranset hele verden. Derfor er det nok ikke uten grunn at den representerer “wild” symbolet i Hall of Gods. Når denne kommer opp så strekker den seg raskt langt for å øke gevinsten.

Mjølner er bonus

Mjølner er den mytiske hammeren til Tor. Hammeren er magisk og treffer alltid det Tor sikter på og knuser det til støv. Dette er et mektig våpen som ikke må misbrukes. I  Hall of Gods treffer du fort på store bonusmuligheter når Mjølner viser seg. Kanskje sammen knuser dere casinovelvet til støv?

Hugin og Munin er scatter

Hugin og Munin er Odins faste hjelpere. De flyr ut hver morgen på oppdrag for å observere og rapportere alt som skjer i verden. Etter å ha sett og hørt alt som skjer i menneskene og gudenes rike, flyr de tilbake og hvisker Odin i øret alt de har sett. I Hall of Gods flyr de ut og gir deg noen freespins, kanskje de har hørt om gevinster i sikte?

Mytologien og nåtid

I dagens moderne samfunn holder vi ikke fast i mytologien slik vi pleide for et par tusen år siden. Likevel ser vi spor av tiden da hverdagen var preget av æser, jotner og andre fabeldyr. De fleste av oss kjenner historiene fra skolen, og det dukker stadig opp referanser i samtiden. Hall of Gods er jo et veldig bra eksempel på det. Selv om vi er vandt til å se syv-tall, kirsebær og klokker på spilleautomater gir vår samtid oss mulighet til å bruke oldtidens symboler til å lage  utrolige spill. Engasjerende spill med masse muligheter for store gevinster.