Hvordan bløffe i poker

Å bløffe er noe av det vanskeligste man gjør i poker. Les hvordan du bør bløffe i poker!

Vær disiplinert

Det er umulig å gjøre hver eneste bløff til en suksess. Tommelfingerregel nummer én er å ha disiplinen på plass når det ikke gikk helt etter planen. Bløffing er en del av poker, og alle pokerspillere bløffer fra tid til annen, men vi oppfordrer nybegynnere til å være ytterst forsiktig når de begynner med bløffingen sin.


Fortell en historie – og gjør den troverdig

Man kan ikke plutselig bløffe. Dette er en historie som må fortelles fra starten – i første budrunde. Skal du utføre en bløff, er det en enorm fordel å være sist til å snakke. Derfor er dealer-knappen den absolutt beste posisjonen å ligge i, når man skal bløffe.

Raise 3-4 ganger big blind, og kjør uansett på med et c-bet (continuation bet) på floppen på rundt 75%, eller hold deg til hva du pleier å satse i andre hender, hvis du har en standard. Møter du et reraise, må du vurdere spilleren. Er dette en spiller som kun spiller gode hender, eller er han en “løs” spiller. En effektiv måte å bløffe en løs spiller på, er å syne hans reraise. Da kjører han sannsynligvis på med en satsning på Turn, og du har muligheten til å vise styrke med et reraise, hvor du kanskje til og med går all-in. Her har informasjonen du har om spilleren alt å si.

Hvis du blir reraiset på floppen av en tight spiller, er du bedre tjent med å kaste deg med en gang.

Det finnes flere forskjellige måter å bløffe på. I eksemplet ovenfor har vi tatt utgangspunkt i at du ikke traff på hånden din i det hele tatt. Det motsatte, gjerne ved straight- eller flush-drag, kalles en semi-bluff. En semi-bluff gjør at du kan ende opp med den beste hånden, og får dermed bedre odds og muligheten til å presse på. Pass deg for en tight spiller, men kjør på mot en spiller du vet spiller mange hender, og gjør mye rart.

Det viktigste å huske på når du skal bløffe i poker, er at du forteller historien troverdig – ser du selv svakheter med måten du bløffer på, ta det med deg, og gjør historien bedre neste gang.